Η Ειρήνη Ανδρουτσοπούλου είναι διπλωματούχος της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (2005). και της Bartlett School of Architecture UCL, (2006) οπού αποφοίτησε με διάκριση (Distinction, Master of Architecture in Architectural Design). Ως υπότροφος του ΙΚΥ και του Ιδρύματος Ωνάση ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή με θέμα "Το αστικό σώμα ως δικτυακή συγκρότηση: Αυτοποιητική και εμπρόθετη λειτουργία" στην Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ΕΜΠ, (2017). 
Διατηρεί από το 2007 το αρχιτεκτονικό γραφείο Land n Arch (https://landnarch.com/), με έδρα την Αθήνα. Το αρχιτεκτονικό της έργο έχει δημοσιευτεί και εκτεθεί διεθνώς, ενώ έχει βραβευτεί σε ελληνικούς και διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς: Πρώτο βραβείο για το έργο "Hanging Gardens", εξαγορές για τα έργα "Bezalel Academy", "Loumaki Park", "Pyrrou Square" και "Kastraki" και διακρίσεις για τα έργα "New Cyprus Museum" και "Maribor Art Gallery".
Έχει δημοσιεύσει και παρουσιάσει επιστημονικά άρθρα σε διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα της Σχολής Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π. με αντικείμενα τη διερεύνηση στρατηγικών για τη δικτύωση των αστικών παρεμβάσεων και την τοπιακή αναβάθμιση υπαίθριων δημοσίων χώρων: "Στρατηγικές Παρεμβάσεων για τη δικτύωση και αναβάθμιση των δημόσιων χώρων του δήμου Ζωγράφου", 2019-2020,  "Διερεύνηση στρατηγικών  για τη δικτύωση των αστικών παρεμβάσεων  στο μητροπολιτικό κέντρο Αθηνών", 2012-2014,  "Ερευνητικό πρόγραμμα αναβάθμισης του Εθνικού Κήπου", 2009-2010. 
Έχει διδάξει σε μαθήματα του προπτυχιακού και του μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π. και σε διαπανεπιστημιακά Εργαστήρια. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020- 2021 διδάσκει στα μαθήματα "Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός 03", "Αστικός Σχεδιασμός 01",  Αστικός Σχεδιασμός 02" και "Τοπίο και Πόλη" στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών.
 

Ώρες γραφείου: 12:30 - 14:30