Ο Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική σχολή του Ε.Μ.Π και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο M.Arch III στον προηγμένο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό από το SCi-arc. To 2001 ίδρυσε τους klmf architects ενώ το 2007 τους KLab architecture.

To 2006 ήταν συνιδρυτής του κινήματος ATHENS 9 και το 2007 συμμετείχε στην 5η Biennale νέων αρχιτεκτόνων. Το 2008 το περιοδικό Wallpaper τον κατέταξε ανάμεσα στους 50 πιο ανερχόμενους αρχιτέκτονες και το 2012 συμμετείχε στην Biennale της Βενετίας με την πολυκατοικία “urban cubes”. Tην ίδια χρονιά το φαρμακείο Placebo που σχεδίασε, βραβεύτηκε σαν το καλύτερο εμπορικό κτίριο του κόσμου στα 10α Διεθνή αρχιτεκτονικά βραβεία υπό την αιγίδα του περιοδικού Domus της Ρωσίας. Το ίδιο έργο προεπιλέχθηκε για το βραβείο Piranesi και ήταν ανάμεσα στα έργα που παρουσίασε ο τόμος Architecture Now Vol 9 της Taschen. To 2014 η πολυκατοικία “urban stripes” προεπιλέχθηκε για το βραβείο Mies Van Der Rohe European Union και για τα Ελληνικά βραβεία Αρχιτεκτονικής. Το 2015 το ξενοδοχείο Ανδρόνικος βραβεύτηκε με το μεγάλο βραβείο της κριτικής επιτροπής στα βραβεία του 100% Hotel Show.

O Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος έχει διδάξει στις αρχιτεκτονικές σχολές στο πανεπιστήμια της Bezalel Academy στο Ισραήλ και στο Hochschule für Technik Stuttgart στη Γερμανία. Έχει επίσης διδάξει σε αρχιτεκτονικά εργαστήρια, έχει συμμετάσχει σε αρχιτεκτονικές εκθέσεις και έχει δώσει διαλέξεις αναφορικά με το έργο του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το έργο του έχει δημοσιευτεί σε πάνω από 50 περιοδικά αρχιτεκτονικής και design του εξωτερικού ανάμεσα στα οποία είναι τα A10, Domus και σε πάνω από 30 βιβλία αρχιτεκτονικής από εκδοτικούς οίκους όπως Birkhauser, Detail, Braun, Taschen, Princeton Architectural Press.