11/05/2017

Ο Κόσμος σε χρειάζεται, εσύ τι θα κάνεις γι'αυτό;
Φυλετικές ανισότητες, αμάθεια και έντονες κλιματικές αλλαγές είναι λίγα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Η AIESEC σου δίνει την ευκαιρία να συμβάλεις στην αντιμετώπισή τους!

Ποια είναι όμως η AIESEC?

Η AIESEC είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος, μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός Οργανισμός που αποτελείται από νέους! Πιστεύουμε πως το κλειδί για έναν καλύτερο κόσμο είναι η νέα γενιά, έτσι προσφέρουμε εθελοντικά προγράμματα στο εξωτερικό τα οποία διαρκούν 6 εβδομάδες. Το σκέφτεσαι ακόμη; Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ευκαιρίες σε εθελοντικά προγράμματα ανέρχονται σχεδόν στις 400.000!!!! Σίγουρα θα βρεις κάποιες που να σου ταιριάζουν.
Μέσα από το πρόγραμμα της το Global Volunteer  όχι μόνο θα βοηθήσεις στην ύπαρξη ενός καλύτερου κόσμου, αλλά θα αναπτυχθείς και σαν άτομο. Με τις δράσεις σου στο πρόγραμμα θα συνδράμεις στην πραγματοποίηση των Global Goals. Τι είναι όμως αυτά; Είναι οι στόχοι που έχει θέσει ο ΟΗΕ να πραγματοποιηθούν μέχρι το 2030 για να γίνει καλύτερος ο κόσμος ! Για παράδειγμα, μερικοί από τους στόχους είναι η ποιότητα εκπαίδευσης, η δικαιοσύνη και η ισότητα.

Τι θα κερδίσεις όμως εσύ από όλο αυτό το ταξίδι; Πρόκειται για μια πολυπολιτισμική εμπειρία που θα συνεργαστείς με άτομα από ξένες χώρες και θα ανταλλάξετε απόψεις και στοιχεία. Θα αναπτύξεις το leadership όπως και τα τέσσερα στοιχεία του. Τα leadership skills είναι: η αυτογνωσία, δηλαδή θα γνωρίσεις καλύτερα τα θετικά και αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρισα σου, μέσα από το περιβάλλον προκλήσεων που θα συναντήσεις θα μάθεις να εστιαζεις στη λύση και όχι στο πρόβλημα. Έτσι, θα είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίζεις τα καθημερινά σου προβλήματα και να μην επηρεάζεσαι από αυτά. Παράλληλα, μέσα από την συνεργασία σου με άτομα από όλο τον κόσμο θα  εμπνευστείς και θα τα εμπνεύσεις. Τέλος, θα γίνεις πολίτης του κόσμου με την έννοια ότι θα νιώθεις υπεύθυνος για τον κόσμο γύρω σου και θα θέλεις να τον κάνεις καλύτερο. Ενδιαφέρεσαι ακόμη; Άρπαξε την ευκαιρία και ζήσε την εμπειρία!

Μπορείς να κάνεις αίτηση στην ιστοσελίδα: www.aiesec.gr , FACEBOOK:  AIESEC GREECE
Θα μας βρείτε στα γραφεία μας στην Εστία του Πανεπιστήμιου Πατρών.