03/08/2026

Οι παρουσιάσεις των Ερευνητικών Εργασιών θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2026, ενώ οι παρουσιάσεις των Διπλωματικών Εργασιών θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2026, ενώπιον τριμελούς εξεταστικής επιτροπής.

Οι φοιτητές καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση μέσω της πλατφόρμας https://eservice.upatras.gr (Γενική Αίτηση Φοιτητών/Αποφοίτων προς Γραμματείες Τμημάτων), επισυνάπτοντας:

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2026.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να γίνει δεκτή η αίτηση από τη Γραμματεία, θα πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση του αντίστοιχου μαθήματος (Ερευνητική Εργασία ή Διπλωματική Εργασία) στο πληροφοριακό σύστημα, ώστε να είναι δυνατή η καταχώριση της βαθμολογίας.

Επισημαίνεται δε, ότι ως τμήμα της παρουσίασης της Διπλωματικής Εργασίας (ΔΕ) κάθε φοιτητής/τρια ή ομάδα φοιτητών θα πρέπει να σχεδιάσει και να εκτυπώσει πινακίδα διαστάσεων Α1 κατακόρυφης/portrait διάταξης που θα παρουσιάζει με εύληπτο τρόπο επιλεγέντα στοιχεία της ΔΕ.

Η πινακίδα θα πρέπει συνοπτικά και στοχευμένα να μεταφέρει την αρχιτεκτονική ιδέα της πρότασης και να παρουσιάζει επιλεγμένα σχέδια και τρισδιάστατες απεικονίσεις. Θα περιλαμβάνει τον τίτλο της εργασίας και τα ονόματα του/της φοιτητή/τριας ή της ομάδας φοιτητών καθώς και του/της Επιβλέποντα/ουσας Καθηγητή/τριας.

Η εκτυπωμένη πινακίδα θα αναρτάται με ευθύνη του/της φοιτητή/τριας ή της ομάδας φοιτητών πριν την έναρξη των παρουσιάσεων στον προσδιορισμένο εκθεσιακό χώρο του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στην είσοδο του Σχεδιαστήριου Σ5. Η εκτύπωση και η ανάρτηση της πινακίδας αποτελεί προϋπόθεση για την καταχώρηση του βαθμού της ΔΕ2.

Αναλυτικό πρόγραμμα παρουσιάσεων θα αναρτηθεί μετά την συγκέντρωση όλων των αιτήσεων και ορισμό των τριμελών επιτροπών αξιολόγησης.

 

*δείτε τα επισυναπτόμενα. Στο κείμενο για την συμπλήρωση της Υπεύθυνης Δήλωσης (ΥΔ) χρειάζεται να αναφερθεί, ο τίτλος, ο επιβλέπων καθηγητής και το είδος εργασίας. Σε περίπτωση ομάδας την ΥΔ θα πρέπει να την συμπληρώσουν και οι δύο αιτούντες.