Η χωρο-κατασκευή έχει εκτεθεί σε ιδιαίτερα προνομιούχο θέση, στην είσοδο του Palazzo Mora, δίπλα στο Gran Canal στην καρδιά της Βενετίας, όπου μέχρι σήμερα έχουν εκτεθεί έργα κορυφαίων πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων και διάσημων αρχιτεκτόνων, και με επισκεψιμότητα που ξεπερνά τα 300.000 άτομα το χρόνο.
Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πατρών στη Διεθνή Έκθεση "Time-Space-Existence" (26 Μαΐου-25 Νοεμβρίου 2018), μετά από προσωπική πρόσκληση από το EUROPEAN CULTURAL CENTER προς την καθηγήτρια του Τμήματός μας Κατερίνα Λιάπη, αφορά σε χωρο-κατασκευή που βασίζεται σε καινοτόμο έρευνα [U.S. Patent No 6,901,714 “Tensegrity Unit, Structure and Method for Construction” inventor: K. A. Liapi], η μορφή της οποίας έχει παραχθεί με μεθόδους αλγοριθμικού σχεδιασμού. H ιδιαιτερότητα της κατασκευής αυτής έγκειται στο ότι συνδυάζει με μοναδικό τρόπο χαρακτηριστικά που προκύπτουν από την τομή τέχνης, τεχνολογίας, αρχιτεκτονικής και μαθηματικών. Η εφαρμογή της καινοτόμου τεχνολογίας επέτρεψε τη συναρμολόγηση της κατασκευής από πτυσσόμενες δομικές μονάδες, τη μεταφορά της σε συνεπτυγμένη μορφή και την ταχεία ανάπτυξη και ανάρτησή της στο Palazzo Mora στη Βενετία.
Η διαδικασία υλοποίησης της χωρο-κατασκευής έγινε στα πλαίσια εργαστηρίου στο οποίο συμμετείχαν φοιτητές και απόφοιτοι του Τμήματος, οι περισσότεροι από τους οποίους συμμετέχουν στην ερευνητική ομάδα Future Structures Studio. Ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων και η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα ήταν άψογη και σε αυτό οφείλεται η ταχύτητα ολοκλήρωσης της κατασκευής και η ποιότητα του τελικού αποτελέσματος. Οι παρακάτω φοιτητές και απόφοιτοι συμμετείχαν σε διάφορα στάδια της υλοποίησης του έργου: Ανδρεάνα Παπαντωνίου, Άκης Γεωργιόπουλος, Αναστασία Ιωαννίδη, Φίλιππος Κανατούρης, Μαριαλένα Ζαχαροπούλου, Νίκος Κουρής, Μινοθέα Διαμαντογιάννη, Μαριαλένα Δημογιάννη, Μαριλένα Πετρογιαννοπούλου, Ορέστης Παυλίδης, Θάνος Κοντόγεωργας, Άννα Γιωτάκη, Παναγιώτης Αϊβαλής και Θανάσης Μπαλαμάτσης.
11/06/2018