28/05/2018

Sea sex & sun

Ένας χώρος φαγητού συνδεδεμένος με τον τουρισμό αναψυχής, απόλαυσης και απελευθέρωσης, τις αναστολές των κοινωνικών ηθών και συμβάσεων. Μια εκδοχή εφήμερης αποτοξίνωσης από την καθημερινότητα. Μία «ανάρρωση» από την πόλη, σε ένα σκηνοθετημένο καλοκαιρινό αμμώδες τοπίο (sea). Μια ερωτική ατμόσφαιρα, ένα κλίμα συναναστροφής με ξένους συνδαιτυμόνες  μέσω της απόλαυσης του θαλασσινού φαγητού (sex). Ένα δωμάτιο εκτυφλωτικό και ζεστό (sun). Μία ετεροτοπία που διακόπτει το αναμενόμενο της αστικής ζωής, δίνοντας την υπόσχεση μιας ανέμελης εμπειρίας. 
Οι συνδαιτυμόνες, απολαμβάνουν το γεύμα τους στην άμμο. Ο μεταβλητός χαρακτήρας του υλικού αυτού, ευνοεί τις κοινωνικές συναναστροφές και την επικοινωνία. Το δωμάτιο φωτίζεται τεχνητά από έναν τοίχο που φέρει σύστημα φωτεινών οθονών, οι οποίες εκπέμπουν λευκό φως, αντικαθιστώντας την αίσθηση του ήλιου. 
Πρόκειται για ένα θεματικό χώρο εστίασης, ο οποίος δημιουργεί μία ρήξη με το χώρο και το χρόνο της πόλης. Το sea sex & sun, ως σύνθημα απελευθέρωσης και απόλαυσης και ως κλισέ τουριστικό σλόγκαν απαντάται απρόσμενα σε έναν κλειστό χώρο. Συνθέτει μία ψευδαίσθηση ανέμελης καλοκαιρινής ζωής, η οποία εν τέλει γίνεται έκθεμα στην πόλη, ως μία βιτρίνα που συνεχώς προκαλεί και προσκαλεί. 

Ομάδα σχεδιασμού: Δάφνη Παπαδοπούλου, Δανάη Βλαχάκη, Άννα-Μαρία Λιόγα, Απόφοιτες του τμήματος Αρχιτεκτονων Παν.Πατρών, 2017