31/08/2020

Κατά τον προσεχή Οκτώβριο πρόκειται να ξεκινήσει ένα νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) υψηλού επιπέδου του Τμήματος Στρατιωτικών Επιστημών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε.), στο θεματικό αντικείμενο “Κρυπτογραφία, Ασφάλεια και Συστήματα Πληροφοριών (Master of Cryptography, Security and Information Systems)”.Το Π.Μ.Σ. είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, αυτοδύναμο και ιδρύθηκε σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 50 του έτους 2020 (ΦΕΚ 110Α’/11-6-2020). Ο κύκλος σπουδών πλήρους φοίτησης είναι διετής και η επιτυχής παρακολούθηση του Π.Μ.Σ. οδηγεί στη λήψη Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στις ακόλουθες τρεις (3) βασικές κατευθύνσεις:

  1. Κρυπτογραφία και Κυβερνοασφάλεια, με ειδίκευση στην Κρυπτογραφία ή την Κυβερνοασφάλεια
  2. Πληροφοριακό Πόλεμο, με ειδίκευση στα Συστήματα Διοίκησης και Ελέγχου ή τον Ηλεκτρονικό Πόλεμο
  3. Γεωπληροφοριακά Συστήματα, με ειδίκευση στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών ή τις Εφαρμογές Γεωπληροφοριών.
     

Ιδιαιτέρως κατά το πρώτο Εξάμηνο θα προσφέρονται μαθήματα αποκλειστικά προπαρασκευαστικού χαρακτήρα, ενώ κατά το δεύτερο Εξάμηνο θα διδάσκονται μαθήματα κορμού κοινά και στις τρεις κατευθύνσεις. Το τρίτο Εξάμηνο θα περιλαμβάνει μαθήματα κατεύθυνσης και μαθήματα ειδίκευσης, ενώ το τελευταίο Εξάμηνο θα είναι αφιερωμένο στην εκπόνηση Μεταπτυχιακής Διατριβής από κοινού με την παρακολούθηση δύο κατ’ επιλογή μαθημάτων ειδίκευσης.
Η σχετική πρόσκληση, για υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερόμενων, έχει καταληκτική ημερομηνία αποστολής των αιτήσεων την Παρασκευή 25η Σεπτεμβρίου 2020. Οι αιτήσεις, τα έντυπα, οι σχετικές οδηγίες και κάθε σχετική πληροφόρηση για τους ενδιαφερόμενους παρέχονται στην ιστοσελίδα του Προγράμματος

http://master.sse.gr/

Οι εγγραφές των επιλεγέντων θα γίνεται από τη Δευτέρα 12η έως την Παρασκευή 16η Οκτωβρίου 2020, ενώ η έναρξη των μαθημάτων του Α’ Εξαμήνου έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 19η Οκτωβρίου 2020 και το πέρας του την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021.