17/03/2020

Αγαπητές/οί φοιτητές,

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 ξεκινάμε διαλέξεις εξ αποστάσεως με τη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων που μας παρέχει το Πανεπιστήμιο (Skype for Business και eclass) σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα. Για να παρακολουθήσετε αυτή τη διάλεξη (ενημερώστε σχετικά και συμφοιτητές σας) θα πρέπει να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://meet.lync.com/upatrasgr-upatras/papadaki/NMBOSGC4

Θα ξεκινήσουμε στις 10:15 και θα τελειώσουμε (με διαλλείματα) στις 13:00 όπως όταν κάναμε μάθημα στο Σ5. Είναι προφανές ότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν μπορεί να
υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία αλλά σίγουρα θα κρατήσουμε μία καλή επαφή με το μάθημα όσο καιρό διαρκέσει η δύσκολη περίοδος που περνάμε. Εκτός από μία μέτρια σύνδεση στο διαδίκτυο (ακόμα και της τάξης των 5-10 Mbps είναι ικανοποιητική) δεν χρειάζεται να έχετε ούτε κάμερα ούτε μικρόφωνο αφού όποια απορία σας δημιουργηθεί θα μπορείτε να την πληκτρολογήσετε σε ειδικό χώρο (chat box) της πλατφόρμας Skype for Business (ή και του eclass). Κατά τη διάρκεια της διάλεξης θα πρέπει να έχετε κλειστά μικρόφωνα και κάμερες (αν διαθέτει ο υπολογιστή σας).
Καλό είναι να μπείτε στο eclass και να ενημερωθείτε σχετικά με τα μαθήματα εξ αποστάσεως (Εκπαιδευτική λειτουργία την εποχή του COVID-19) καθώς και στην επιλογή λειτουργικού συστήματος για συμμετοχή σε εξ αποστάσεως διάλεξη με την υπηρεσία Skype for Business στη διεύθυνση https://sfb.sites.upnet.gr/attendee/
Ακολούθως καλό είναι να δοκιμάσετε να συνδεθείτε στον σύνδεσμο της 1ης διάλεξης, όποια στιγμή θέλετε πριν το μάθημα της Τετάρτης, κυρίως τώρα που είναι η πρώτη φορά για να διαπιστώσετε ότι όλα λειτουργούν καλά.
Ότι τυχόν προβλήματα προκύψουν όλοι θα δείξουμε την κατανόηση μας.
Σας ευχαριστώ.
Κ. Παπαδάκης