02/06/2006

Έκθεση & Συμπόσιο : AGENDA «ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ στην ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ στην ΕΥΡΩΠΗ και την ΑΣΙΑ-ΕΙΡΗΝΙΚΟ

2006-2007"

Επίτροποι: Winy Maas (Ευρώπη) & Riken Yamamoto (Ασία-Ειρηνικός)

16 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ

από την ΕΥΡΩΠΗ & την ΑΣΙΑ-ΕΙΡΗΝΙΚΟ

Έκθεση: Εγκαίνια 2 Ιουνίου 2006, 6:30 μ.μ.

Διάρκεια Έκθεσης: 2-12 Ιουνίου 2006

Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

Συμπόσιο: 3 Ιουνίου 2006, 10:30 π.μ.

Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

Για τη φετινή τέταρτη Έκθεση, οι επίτροποι-αρχιτέκτονες Winy Maas του γραφείου MVRDV (Ολλανδία) και Riken Yamamoto (Ιαπωνία) επέλεξαν 16 αρχιτέκτονες. Από την Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετέχουν οι: R&Sie(n) (Γαλλία), BIG – Bjarke Ingels Group (Δανία), JDS architects (Δανία), Ανδρέας Αγγελιδάκης (Ελλάς), NL architects (Ολλανδία), Enric Ruiz-Geli – Cloud 9 (Ισπανία), Dogma/Office (Ιταλία/Ολλανδία), Polaris Architects (Λουξεμβούργο/Βέλγιο), Zizi & Yoyo (Εσθονία) ενώ από την Ασία-Ειρηνικό συμμετέχουν οι: Sean Godsell Architects (Αυστραλία), Ιredale Ρedersen Ηook Αrchitects (Αυστραλία), Taira Nishizawa Architects (Ιαπωνία), MADA s.p.a.m. (Κίνα), Mass Studies (Κορέα), Duangrit Bunnag Architect Limited (Ταϊλάνδη), Gary Chang – Edge Design Institute Ltd. (Χονγκ-Κονγκ, Κίνα).

Η οργάνωση της Έκθεσης και του Συμποσίου στην Πάτρα έγινε από την Πάτρα 2006 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Συντονιστής της Έκθεσης και του Συμποσίου είναι ο αρχιτέκτων Γιάννης Αίσωπος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Τη συνδιοργάνωση είχαν η Επιτροπή «Νέες Τάσεις στην Αρχιτεκτονική στην Ευρώπη και την Ασία-Ειρηνικό», το Βασιλικό Τεχνολογικό Ίδρυμα της Μελβούρνης και την Κυβέρνηση της Δυτικής Αυστραλίας.

Η Έκθεση και το Συμπόσιο θα λάβουν χώρα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στην Πανεπιστημιούπολη Ρίου Πατρών. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2006, ώρα: 18:30. Το Συμπόσιο στο οποίο θα μιλήσουν οι δύο επιμελητές και θα παρουσιάσουν το έργο τους όλοι οι συμμετέχοντες αρχιτέκτονες θα γίνει το Σάββατο 3 Ιουνίου 2006, ώρες: 10:30-19:40. Η διάρκεια της Έκθεσης είναι: 2-12 Ιουνίου 2006 και οι ώρες λειτουργίας: 10:00-21:00.