19/11/2014

[διαλέξεις 14|15]

Σχεδιαστήριο_5 Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πανεπιστημιούπολη Ρίου 26500

Τετάρτη 19/11/14 | 7:00 μ.μ. ** ανοικτή στο κοινό.**

Ηλίας Παπαγεωργίου

"SO-IL, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ"

O Ηλίας Παπαγεωργίου είναι παρτνερ στο γραφείο SO-IL στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα και στο Πανεπιστήμιο του Χαρβαρντ στις ΗΠΑ.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο SO – IL , με βάση τη Νέα Υόρκη διευθύνεται από τον Florian Idenburg, την Jing Liu και τον Ηλία Παπαγεωργίου.

Με παγκόσμια εμβέλεια, το γραφείο συνθέτει εμπειρίες από τα πεδία της αρχιτεκτονικής, της ακαδημαϊκής κοινότητας και των τεχνών. Το γραφείο εμπλέκεται σε όλες τις κλίμακες και τα στάδια της αρχιτεκτονικής διαδικασίας με κριτήριο την καλλιτεχνική και εννοιολογική ακεραιότητα και στόχο την υλοποίηση των ιδεών τους στον κόσμο.

Μερικά απο τα πιο αξιοσημείωτα έργα του γραφείου είναι το υπό κατασκευή Μουσείο Τέχνης Shrem, στο Davis στην Καλιφόρνια, η πρόταση για το νέο κέντρο πολιτισμού ΑρτΑ στο Arnhem στην Ολλανδία, η εγκατάσταση PoleDance πού έλαβε το πρώτο βραβείο στο πρόγραμμα νέων αρχτιεκτόνων του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη το 2010, το PartyWall, πρόταση για φοιτητικές κατοικίες στην Αθήνα και τα γραφεία της εταιρείας παραγωγής Logan στη Νέα Υόρκη.

Το γραφείο έχει αναγνωριστεί διεθνώς, λαμβάνοντας σημαντικά βραβεία, όπως το MoMAPS1 Young Architects Program, το AIA Young Practices Award και το Emerging Voices Award της Architectural League, ενώ επίσης έχει παρουσιαστεί σε διεθνή έντυπα, όπως οι New York Times, η Wall Street Journal, το Fast Company, το Domus, καθώς και σε εκθέσεις στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, το Los Angeles Forum for Architecture and Urbanism, το Studio-X στο Πεκίνο και το Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα.