18/04/2013

τμήμα αρχιτεκτόνων μηχανικών πανεπιστήμιο πατρών

εαρινό εξάμηνο 2013 / μεσημεριανές διαλέξεις / 1:30 - 2:15 μ.μ.

νέοι έλληνες αρχιτέκτονες | #01

18.04.13

POINT SUPREME : "D.I.Y.”

Οι αρχιτέκτονες Point Supreme ιδρύθηκαν στο Ρότερνταμ το 2007 από τη Μαριάννα Ρέντζου και τον Κωνσταντίνο Πανταζή. Το γραφείο μετακόμισε στην Ελλάδα το 2008. Έχουν κερδίσει μεταξύ άλλων το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό για το τοπόσημο στην κεντρική προβλήτα του Φαλήρου και πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό ΕUROPAN 10 για πολεοδομική πρόταση και κτίριο κατοικιών στο Τρόντχαιμ της Noρβηγίας. Oκτώ από τις προτάσεις τους για την Αθήνα παρουσιάστηκαν το 2012 στο Ελληνικό Περίπτερο της 13ης Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής στη Βενετία, ενώ η ανάλυση έργων τους θα αποτελεί κεφάλαιο του βιβλίου Collage and Architecture που θα εκδοθεί το 2013 στην Αμερική, και το οποίο ερευνά την ιστορία της μεθοδολογίας του κολάζ στην αρχιτεκτονική ανάλυση και τον σχεδιασμό. Οι Point Supreme είναι τακτικοί επισκέπτες καθηγητές στη σχολή Αρχιτεκτονικής του Όσλο.

H Μαριάννα Ρέντζου σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ και την Bartlett School of Architecture στο Λονδίνο, καθώς και σχεδιασμό αντικειμένων με τους Droog Design στη Design Academy στο Άιντχόβεν. Έχει δουλέψει και υπάρξει επικεφαλής και εκπρόσωπος για πρότζεκτ γραφείων όπως οι MVRDV, Maxwan και ΟΜΑ-Rem Koolhaas στο Ρότερνταμ.

Ο Κωνσταντίνος Πανταζής σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ και στο Berlage Institute Rotterdam. Έχει δουλέψει και υπάρξει επικεφαλής και εκπρόσωπος για πρότζεκτ γραφείων όπως Jun Aoki στο Τόκυο, Farjadi Farjadi στο Λονδίνο, MVRDV και ΟΜΑ-Rem Koolhaas στο Ρότερνταμ και 51N4E στις Βρυξέλλες.