30/05/2013

τμήμα αρχιτεκτόνων μηχανικών πανεπιστήμιο πατρών

εαρινό εξάμηνο 2013 / μεσημεριανές διαλέξεις / 1:30 - 2:15 μ.μ.

νέοι έλληνες αρχιτέκτονες | #03

30.05.2013

AREA: "ΚΟΙΝΑ / ΚΕΝΑ”

Το αρχιτεκτονικό γραφείο AREA (Architecture Research Athens) σχηματίστηκε το 2006 από τους αρχιτέκτονες Σ.Δαούτη, Γ.Μητρούλια και Μ.Ραυτόπουλο. Με σαφή ερευνητικό προσανατολισμό, η ομάδα ανταποκρίνεται δημιουργικά στις ανάγκες του εκάστοτε έργου, μέσα από μια διαρκή προσπάθεια για σχεδιαστική καινοτομία. H ενασχόληση με τη διδασκαλία σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Κύπρου, συνδυάζεται με πολλαπλές διακρίσεις σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς για δημόσια και ιδιωτικά έργα μεγάλης κλίμακας. Πρόσφατα τιμήθηκαν με ένα από τα πέντε Ισότιμα βραβεία του Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού ΑθήναΧ4, ενώ τo 2012 επιλέχθηκαν ως ένα από τα ανερχόμενα γραφεία που συμμετείχαν στην έκθεση "Made in Athens", στο ελληνικό περίπτερο στη 13η Biennale της Βενετίας.

Βιογραφικά Σημείωματα Συνεργατών

Η Στυλιανή Δαούτη (Αθήνα, 1978), σπούδασε αρχιτεκτονική στη σχολή αρχιτεκονικής Paris – Belleville στη Γαλλία (DPLG, 2002) και εργάστηκε σε αρχιτεκτονικά γραφεία στο Παρίσι πριν λάβει το δίπλωμα Master of Science Degree in Advanced Architectural Design στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης το 2005. Στη Νέα Yόρκη εργάστηκε στο γραφείο του Gordon Kipping, G-Tects LLC. Το 2004 κέρδισε το τρίτο βραβείο στο διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό του Μητροπολιτικού Πάρκου και Πολεοδομικής Ανάπτυξης Ελληνικού στην Αθήνα. Διδάσκει Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Γιώργος Μητρούλιας (Αθήνα, 1978), σπούδασε αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1996-2002) και ακολούθως εργάστηκε στο γραφείο Κοκκίνου-Κούρκουλας στην Αθήνα. Ως υπότροφος του ιδρύματος Fullbright έλαβε το δίπλωμα Master of Science Degree in Advanced Architectural Design στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης το 2004, πριν εργαστεί στο αρχιτεκτονικό γραφείο του Steven Holl. Από το 2007 διδάσκει Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων τουΠανεπιστημίου Θεσσαλίας και φέτος διδάσκει στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Κύπρου ως επισκέπτης καθηγητής .

Ο Μιχάλης Ραυτόπουλος (Αθήνα, 1978), πήρε το Bachelor of Arts στην Ιστορία της Τέχνης (Αριστούχος) από το Πανεπιστήμιο του Michigan, Ann Arbor (1995-1999). Το 2002 ολοκλήρωσε το Master of Architecture στο Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια όπου και συνεργάστηκε στενά με τον Greig Crysler σε ερευνητικά προγάμματα και εκδόσεις. Από το 2004 έως το 2006 δούλεψε για το αρχιτεκτονικό γραφείο Jaklitsch Gardner Architects στη Νέα Υόρκη, ως project manager στα πιλοτικά καταστήματα του Marc Jacobs στο Λος Άντζελες, Παρίσι και Λονδίνο ενώ στην Αθήνα έχει δουλέψει σαν συνεργάτης του γραφείου ISV Architects & Associates.