H Δήμητρα Χονδρογιάννη είναι Διπλωματούχος Αρχιτέκτονας Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών (2013), κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών (2015) στις μεταφορές και Διδακτορικού Διπλώματος (2021), ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, σε ζητήματα βιοκλιματικού αστικού σχεδιασμού και έξυπνων πόλεων από το Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει εκπονήσει μεταδιδακτορική έρευνα με αντικείμενο τον αειφόρο σχεδιασμό και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων. Έχει διδάξει αυτοδύναμα στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών τα προπτυχιακά μαθήματα και τα αντίστοιχα εργαστήρια: Διαχείριση Τεχνικών Έργων & Οργάνωση Έργων και Εργοταξίων. Ως Εντεταλμένη Διδάσκουσα του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης έχει διδάξει τα προπτυχιακά μαθήματα: Αστικός Σχεδιασμός, Ζητήματα Χωρικού Σχεδιασμού & Η έρευνα στην Αρχιτεκτονική.

Ως Ερευνήτρια και Συντονίστρια ευρωπαϊκών και διακρατικών έργων κατέχει 9ετή εμπειρία στη διεξαγωγή έρευνας με έμφαση στο βιώσιμο σχεδιασμό και την αειφορία, τις έξυπνες πόλεις και τα ευφυή συστήματα, τις μεταφορές και την βιώσιμη κινητικότητα. Από το 2017, εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας-Αρχιτέκτονας Μηχανικός και Συγκοινωνιολόγος- συμμετέχοντας στην εκπόνηση αρχιτεκτονικών και κυκλοφοριακών μελετών.

Έχει λάβει ποικίλες διακρίσεις, όπως το 3ο βραβείο στον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Ιδεών “Ανάπλαση του Κέντρου της Αθήνας” και έπαινο στο διαγωνισμό Μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ. “Δημήτριος Τσαμπούλας”. Έχει διατελέσει υπότροφος του ΙΚΥ (2018-2021) και του Ιδρύματος Λάτση (2007-2012). Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και σε διεθνή συνέδρια με κρίση ενώ έχει παρουσιάσει πλήθος εργασιών σε ημερίδες, όπως το MIT STAMP Workshop, 3ο New York City DOTSeminar on Smart Cities και το Delphi Economic Forum. Είναι αξιολογήτρια σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια ενώ έχει διοργανώσει με επιτυχία διεθνή συνέδρια, αρχιτεκτονικές εκθέσεις και φόρουμ, όπως το συνέδριο "Dive in Blue Growth", την έκθεση “Φαντάσου την πόλη: Πάτρα 2014” και το φόρουμ “Πάτρα, έξυπνη πόλη”. Έχει συμμετάσχει σε αρχιτεκτονικές εκθέσεις και διαγωνισμούς, διεθνή workshops και ημερίδες, όπως το European Week of Regions and Cities, το Digital Cities Challenge και το Humanitarian Innovation Lab.

Ώρες γραφείου: Πέμπτη 13:00-15:00