Η Ηώ Καρύδη σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο από όπου και αποφοίτησε το 2004 με αριστείο (βαθμός:9,31) και έπαινο (σειρά αριστεύσαντος:3η). Ως υπότροφος του ΙΚΥ ολοκλήρωσε το 2006 μεταπτυχιακές σπουδές με διάκριση (MA with Distinction) στην Architectural Association, στο πρόγραμμα Τοπιακή Πολεοδομία (Landscape Urbanism). Το 2015 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ του ΕΜΠ υποστηρίζοντας τη διατριβή με θέμα: «Τοπία σε Μεταβολισμό: H Τοπιακή Πολεοδομία και το Εδαφικό Ανάλογο». Το προφίλ της συνδυάζει ακαδημαϊκή έρευνα, διδασκαλία και επαγγελματική πρακτική, διεθνείς συνεργασίες και βραβευμένες συμμετοχές σε εμβληματικά έργα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Η έρευνα και η πρακτική της είναι πολύ-κλιμακική και καλύπτει τόσο το σχεδιασμό Δημόσιων- Ιδιωτικών Χώρων και Τοπίου, όσο και το σχεδιασμό Εσωτερικών Χώρων και Αντικειμένων.

Το έργο της σχετικά με το Τοπίο και την Πόλη εστιάζει σε σύνθετα περιβαλλοντικά ζητήματα αειφορίας και ανθεκτικότητας και διακρίνεται από αναπαραστατικά εργαλεία που αφορούν: α) στην ενσωμάτωση ψηφιακών τεχνολογιών στον Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό και β) στην διερεύνηση του σχεδιαζόμενου αντικειμένου ως αποτελέσματος σειράς διαδικασιών. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα του ΕΤΗ και του ΕΜΠ και το έργο της έχει προβληθεί σε διεθνείς και εγχώριες εκθέσεις (Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Χονγκ-Κονγκ / Shenzhen, 11η Μπιενάλε Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων). Η έρευνά της πάνω σε θέματα Τοπίου, Αστικού και Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού έχει δημοσιευτεί σε συνέδρια και σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά (TRIALOG, Γεωγραφίες, disP The Planning Review, Land Journal, Αειχώρος κ.α.)

Η ακαδημαϊκή της εμπειρία περιλαμβάνει διδασκαλία σε μαθήματα προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου σε θέματα Αρχιτεκτονικής Σύνθεσης, Τοπίου και Αστικού Σχεδιασμού (Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΜΠ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου και ΔΠΘ). Η Ηώ Καρύδη, παράλληλα με τα καθήκοντά της ως διδάσκοντας έχει συμβάλλει στην εξωστρέφεια των Σχολών όπου απασχολήθηκε: με οργάνωση διαλέξεων ξένων ομιλητών, συντονισμό Εργαστηρίων Αρχιτεκτονικού – Αστικού Σχεδιασμού, συμμετοχή σε Επιστημονικές Ημερίδες, συντονισμό Δημόσιων Παρουσιάσεων με προσκεκλημένους κριτές, και παροχή διαλέξεων στα πλαίσια ακαδημαϊκών μαθημάτων ως προσκεκλημένη.

Η Ηώ Καρύδη διατηρεί από το 2005 Αρχιτεκτονικό Γραφείο στην Αθήνα [www.iocarydi.com] ενώ έχει συμπράξει με διεθνείς ομάδες σε εμβληματικά έργα δημόσιου χώρου (πάρκο Zaryadye στη Μόσχα, Ανάπλαση Παράκτιου Μετώπου Αυλώνας, Αλβανία). Το έργο της έχει λάβει διακρίσεις σε Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς μεταξύ των οποίων δύο Α’ Βραβεία για την Ανάπλαση 650 στρεμμάτων της πρώην λιμενοβιομηχανικής Ζώνης Λιπασμάτων Δραπετσώνας (2017) και για τη δημιουργία Πάρκου στο Οικοδομικό Τετράγωνο ΟΤ108 στη Φιλοθέη (2008). Στο διάστημα 2008-2011 εργάστηκε ως Associate στο γραφείο Hargreaves Associates στο Λονδίνο, όπου συμμετείχε σε σύνθετα έργα αστικού / τοπιακού σχεδιασμού μεταξύ των οποίων το νέο Exeter Forum (Ηνωμένο Βασίλειο), και το Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου.

Ώρες γραφείου: Τετάρτη 13:30 - 14:30