ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

Αρχιτέκτων. A.A Dipl (Hons) RΙΒΑ, Hons Grad Dipl. A.Α
Αναπληρωτής Καθηγητής , Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών . Πανεπιστήμιο Πατρών

Σύντομο Βιογραφικό

Σπούδασε στην Architectural Association School of Architecture στο Λονδίνο. Μεταξύ 1980 και 1982, παράλληλα με τις μεταπτυχιακές του σπουδές, δίδαξε αρχιτεκτονική σύνθεση στην ίδια Σχολή. Από τότε έχει συμμετάσχει ως διδάσκων και επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Cambridge, στο Universitat politecnica de Cataluña, Master's Degree Course, "η Μεγάλη κλίμακα" και στο Κέντρο Αρχιτεκτονικών Ερευνών Αθήνας, του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος. Αναπληρωτής Καθηγητής (Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός) στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Πάτρας.
Συνεργασία με το ETH Zurich και το ΕΜΠ, Αθήνα σε μεταπτυχιακά εκπαιδευτικά προγράμματα /εργαστήρια.
Ερευνητής στο The Sir John Cass Faculty of Art, Architecture and Design, London Metropolitan University. Επιβλέπων και συνεργαζόμενο μέλος : professor Peter Carl.
(Μάρτιος 2016 – Φεβρουάριος 2017). Η έρευνα αφορά στη συστηματική μελέτη των τρόπων με τους οποίους οι άνθρωποι χειρίστηκαν το φυσικό τοπίο και παράλληλα το πως το φυσικό τοπίο σχηματοποίησε την πολιτισμική τους δομή. Ο “σχηματισμός” (διάπλασις) αφορά στην αναγνώριση / περιγραφή όλων των φυσικών και πολιτιστικών τοπίων, και στη συνέχεια στην αναζήτηση προτύπων καταστάσεων για τον καθορισμό της σχέσης μεταξύ του πολιτισμού και του τοπίου.
Ομιλίες σε εκπαιδευτικά Ιδρύματα και σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετοχή με πολλές διακρίσεις και βραβεία σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς.
Εκθέσεις: "Αρχιτεκτονική και η συνέχεια της Παράδοσης", Λονδίνο και Αθήνα 1982. Προτάσεις για το Μουσείο της Ακρόπολης, Αθήνα 1990. Biennale, Βενετία 1991. "Τέχνη και Μήτις", Αθήνα 1994. "Τοπία του Οικείου", ΧΙΧ Triennale, Μιλάνο 1996. "Τοπία Εκμοντερνισμού, Ελληνική Αρχιτεκτονική 1960-1990", Ρότερνταμ και Βαρκελώνη 1999. Biennale, Βενετία 2000 και 2002. "Athens-Scape", RIBA Λονδίνο 2003. Πανελλήνια Έκθεση Αρχιτεκτονικού Έργου (WALLS) 2009. Δημόσιος Χώρος Αναζητείται 2011.
Code Patras, σιδηρόδρομος +Πόλη 2015. Δημοσιεύσεις : AA Files, AA Themes I, Architectural Design, Building Magazine, Αρχιτεκτονικά Θέματα, Tεύχος, Θέματα Χώρου και Τεχνών, Δελτίο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, Ελληνικές Κατασκευές, Ideal Architecture (Korean Architect), Stauba, ΔΟΜΕΣ. Σύμβουλος των εκδόσεων Hachette-Rizzoli για την Ελλάδα .Περιοδικά Window, Voyager. Από το 1984 διατηρεί το γραφείο ΜΙΜΝΕΡΜΟΥ 2 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ.
Το γραφείο μέσα από το σχεδιασμό των έργων του προωθεί την έρευνα για τον επαναπροσδιορισμό των ορίων της αρχιτεκτονικής πράξης και την ανάπτυξη ενός συντακτικού για μία σύγχρονη Αρχιτεκτονική Γραφή.
Μέλος του ΤΕΕ και του ΣΑΔΑΣ από το 1982. Επίσης είναι μέλος του Βασιλικού Ινστιτούτου Βρετανών Αρχιτεκτόνων (R.I.B.A) και μέλος του Architectural Association από το 1980.

 

Έρευνα

Η συστηματική μελέτη των τρόπων με τους οποίους οι άνθρωποι χειρίστηκαν το φυσικό τοπίο και παράλληλα το πως το φυσικό τοπίο σχηματοποίησε την πολιτισμική τους δομή. Ο σχηματισμός (διάπλασις) αφορά στην αναγνώριση / περιγραφή όλων των φυσικών και πολιτιστικών τοπίων, και στη συνέχεια στην αναζήτηση προτύπων καταστάσεων για τον καθορισμό της σχέσης μεταξύ του πολιτισμού και του τοπίου.
"Σχηματισμοί στο τοπίο". Η εξέλιξη του αστικού χώρου από μια εδαφικά ολοκληρωμένη οντότητα σε μία έννοια ευρύτερης γεωγραφικής περιφέρειας, που διαχέεται χωρικά πέραν των παραδοσιακών μοντέλων χωροθέτησης και σχεδιασμού που αφορούσε στα πρωτεύοντα αστικά κέντρα, οδηγεί σε μια διαφορετική ανάγνωση της αστικής γεωγραφίας. Η αναγνώριση αυτού του "τοπίου", που αποτελεί πλέον μια νέα πραγματικότητα πρέπει να προτείνει εναλλακτικά σχέδια και στρατηγικές χωρικής οργάνωσης που θα δίνουν προτεραιότητα στην ίδια την πόλη που αποτελεί το έσχατο πλαίσιο αναφοράς και θεμελίωσης για κάθε αρχιτεκτονικό νόημα.

Ώρες γραφείου: Τρίτη 12.00-14.00, Τετάρτη 10.00-12.00