Επίκουρος Καθηγητής με Θητεία

Ο Θανάσης Μάνης είναι Αρχιτέκτονας. Σπούδασε στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών (2006) και έλαβε το δίπλωμα Master of Science Degree in Advanced Architectural Design από το Πανεπιστήμιο Columbia - Graduate School of Architecture, Planning and Preservation (2008), ως υπότροφος του Ιδρύματος Παναγιώτη & Έφης Μιχελή. Στις μεταπτυχιακές του σπουδές διακρίθηκε με το βραβείο ‘Lucille Smyser Lowenfish Memorial Prize’.

Συνεργάζεται ως επιμελητής με τον ανεξάρτητο φορέα σύγχρονης αρχιτεκτονικής DOMa και η δραστηριότητα του συμπεριλαμβάνει εκδόσεις, εκθέσεις, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα. Έχει συνεπιμεληθεί το ψηφιακό αρχείο έργων ελληνικής αρχιτεκτονικής  ‘DOMa Index’, τις ημερίδες ‘Αφετηρίες’ με τον ομώνυμο συλλογικό τόμο, και το διεθνές περιοδικό ‘DOMa’ (2020-) το οποίο εστιάζει στην διαδικασία παραγωγής της αρχιτεκτονικής. 

Διδάσκει Αρχιτεκτονικό και Αστικό Σχεδιασμό στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών από το 2014 και το 2021 εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγητής.

Διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο στην Αθήνα [manisoffice.com] και έχει λάβει μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς με διακρίσεις όπως: Τιμητική Αναφορά στο διαγωνισμό Space To Culture στη Μπολόνια (2014), Α’ Βραβείο στον διαγωνισμό ιδεών Berlin University Residences (2016) για το σχεδιασμό ενός συγκροτήματος κατοικιών στο Kreuzberg του Βερολίνου. 

Μαθήματα: Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός, Μάθημα Επιλογής

Ώρες γραφείου: Τρίτη 19.00-20.00, Τετάρτη 10.00-12.00