17/03/2017

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου με την συνεργασία των Σχολών Αρχιτεκτονικής: Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Πανεπιστήμιο Frederick, Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος και την συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνουν Θερινό Εργαστήρι με θέμα «Σχεδιασμός Ιατρικού Κέντρου Φροντίδας Παιδιών στο Ναϊρόμπι της Κένυας». Η πρωτοβουλία εντάσσεται στη δράση των Εθελοντών Γιατρών Κύπρου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, σε χώρες της Αφρικής.

Το Εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στην Λευκωσία στις 14 έως 27 Ιουνίου 2017. Θα αποτελέσει την βάση των δραστηριοτήτων για την υλοποίηση του έργου, με κυρίως διερευνητικό και σχεδιαστικό χαρακτήρα. Εκτός από την αρχιτεκτονική εργασία, οι συμμετέχοντες προτρέπονται να εμπλακούν και στη διαδικασία προβολής και προώθησης της δράσης με στόχο την συλλογή εξεύρεσης χρηματικών πόρων για την κατασκευή του έργου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα στην επόμενη φάση να μεταβούν στην Κένυα και να λάβουν μέρος στην επίβλεψη και υλοποίηση του έργου. Θα έχουν δε την ευκαιρία να εξοικειωθούν και να ασχοληθούν με τις ιδιαιτερότητες των τοπικών υλικών και τεχνολογιών κατασκευής.

Πριν από τη διεξαγωγή του Εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν πληροφορίες για το λεπτομερές πρόγραμμα του έργου, τα κοινωνικά χαρακτηριστικά και τις ανάγκες των χρηστών του έργου, τα χαρακτηριστικά του τεμαχίου, τις κλιματολογικές συνθήκες καθώς και τα διαθέσιμα τοπικά υλικά και τεχνικές κατασκευές.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φοιτητές και νέοι αρχιτέκτονες από οποιαδήποτε χώρα προέλευσης.
Ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων είναι περιορισμένος.

Υποβολή Αίτησης συμμετοχής: μέχρι 30 Απριλίου 2017, στην ηλεκτρονική διεύθυνση cyprus.architects.association@cytanet.com.cy 
Κόστος συμμετοχής: €60
Καταβολή κόστους συμμετοχής: 15 Μαΐου 2017

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.architecture.org.cy/index.php/news/anakoinoseis/item/291-caa-summer-workshop