13/10/2020

Ειδικό Εργαστήριο Σχεδιασμού

Αποκατάσταση ιστορικών κτηρίων &

Σχεδιασμός συγχρόνων κτηρίων σε ιστορικό περιβάλλον

 

Ανακοίνωση / Παρουσίαση Μαθήματος

 

Το Μάθημα του 7ου Εξαμήνου «Ειδικό Εργαστήριο Σχεδιασμού» είναι ένα εργαστήριο με αντικείμενο την τεκμηρίωση και τη μελέτη συντήρησης, αποκατάστασης και επανάχρησης ιστορικών κτηρίων καθώς και το σχεδιασμό συγχρόνων κτηρίων σε ιστορικό περιβάλλον εν γένει. Στο εργαστήριο θα συζητηθούν και θα αντιμετωπισθούν θεωρητικά προβλήματα μεταχείρισης των ιστορικών κτηρίων, ειδικές τεχνικές στερέωσης και ενίσχυσής τους καθώς και ζητήματα σχεδιασμού συγχρόνων κτηρίων σε ιστορικό περιβάλλον μέσα από μια άσκηση με αντικείμενο ένα μικρό οικοδομικό συγκρότημα στο οποίο θα πραγματοποιηθεί τριήμερη εκδρομή / εργασία πεδίου. Για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος καταβάλλεται προσπάθεια να εξασφαλισθεί η δυνατότητα εργασίας πεδίου στη Σιάτιστα. Αναλυτικότερα στοιχεία για το αντικείμενο του εργαστηρίου κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος θα δοθούν στη συνέχεια. Προϋπόθεση για την παρακολούθηση του Εργαστηρίου είναι η παρακολούθηση σε προηγούμενο εξάμηνο ή ταυτόχρονα με το Εργαστήριο του Μαθήματος ΕΙΔΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ 1.

Το Εργαστήριο, στο οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν ως 20 σπουδαστές θα πραγματοποιείται δια ζώσης την Παρασκευή το απόγευμα στο Κτήριο Α, στην αίθουσα της Παλαιάς Βιβλιοθήκης.

Δεδομένων των ειδικών συνθηκών εξ αιτίας της πανδημίας αλλά και προκειμένου να καθορισθούν καίρια ζητήματα που αφορούν κυρίως την εργασία πεδίου, όσοι σπουδαστές ενδιαφέρονται παρακαλούνται να επικοινωνήσουν το ταχύτερο με τον διδάσκοντα μέσω e-mail (smamaloukos@geam-mnimeio.gr & smamaloukos@upatras.gr) ή τηλεφωνικώς (210-6132821 & 6944-84-9909)

Ο διδάσκων

 

Σταύρος Μαμαλούκος, Αναπληρωτής Καθηγητής

γητής