15/02/2018

Το Εργαστήριο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού της ΣΑΚΕ σε συνεργασία με το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων παρέχει μαθήματα ελληνικών στους φοιτητές και στις φοιτήτριες Erasmus+. Κατά το χειμερινό εξάμηνο παρακολούθησαν 35 φοιτητές τα μαθήματα ελληνικών και εξετάστηκαν επιτυχώς 31.

Το Εργαστήριο προσφέρει επίσης το μάθημα Ελληνικού Πολιτισμού (στα αγγλικά) με τη συμμετοχή μελών ΔΕΠ, ΕΤΕΠ, ΕΕ και ΕΔΙΠ του Πανεπιστημίου μας, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Κατά το χειμερινό εξάμηνο το μάθημα αυτό το παρακολούθησαν 20 φοιτητές και φοιτήτριες. Στο πλαίσιο της αξιολόγησης του μαθήματος εκπονήθηκαν κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες εργασίες οι οποίες είναι αναρτημένες στον ιστότοπο του εργαστηρίου, στο σύνδεσμο

http://greeklab.upatras.gr/el/teaching-programmes/erasmus/isagogi-ston-elliniko-politismo/ergasies-sto-mathima-tou-ellinikou-politismou/

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες κατέγραψαν τις εμπειρίες τους και κάποιοι από αυτούς έφτιαξαν και έναν διαδραστικό χάρτη, ο οποίος θα είναι προσβάσιμος και σε μελλοντικούς Ερασμιακούς φοιτητές/-τριες.

Επίσης, στο Newsletter (@up) του Πανεπιστημίου στο τεύχος του Φεβρουαρίου υπάρχει αφιέρωμα στο μάθημα Ελληνικού Πολιτισμού του Εργαστηρίου στη σελίδα 5 (http://www.upatras.gr/sites/www.upatras.gr/files/magazine/pdf/up41_fevroyarios2018.pdf) .

Τα μαθήματα αυτά προβάλλουν το Πανεπιστήμιο και συμβάλλουν στην εξωστρέφειά του.