20/06/2019

πεζοπορίες | πεζογραφίες σε 4 στοές που σχηματίζουν κύκλο

7ο Διεθνές Συνέδριο Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας (ICTVC)

Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών

19 - 21 Ιουνίου 2019

Παρουσίαση του συλλογικού πρότζεκτ που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος επιλογής ΠΟΛΗ ΠΕΖΗ (εαρινό εξάμηνο 2019) στο 7ο Διεθνές Συνέδριο Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας (ICTVC) στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου 2019.

http://www.upatras.gr/el/node/8463

Οι δράσεις πεζοπορίας | πεζογραφίας οργανώθηκαν από φοιτήτριες και φοιτητές 4ου και 5ου έτους του μαθήματος επιλογής ΠΟΛΗ ΠΕΖΗ του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι συμμετέχοντες αρχειοθέτησαν προφορικούς λόγους και κείμενα που βρήκαν στις στοές κατά την περιδιάβασή τους σε αυτές τον Απρίλιο και Μάϊο του 2019, τα οποία εκφώνησαν με “ίδιο ρυθμό” ο ένας στον άλλο βαδίζοντας ανά δύο. Οι ιδιόρρυθμες αυτές συν-εκφωνήσεις προσφέρονται στη συνέχεια σε περαστικούς για νέες ακουστικές περιδιαβάσεις των στοών αλλά και για περιπατητικές αναγνώσεις των τυπογραφικών χειρισμών.

Συμμετέχουν οι φοιτήτριες και φοιτητές: Ελισάβετ Αλημίση-Αυγερινού, Αρετή Γαβαλά, Πάνος Θεοδωρακόπουλος, Αναστασία Καπερώνη, Μιχαέλα Κουτσουδάκη, Μαρινέλα Κράη, Μοσχούλα Μαυρίκη, Έφη Μπιρμπίλη, Αγγελική Ραγκαβά, Αγγελική Τάτση.

Σχεδιασμός, διδασκαλία: Πάνος Κούρος.

Επιμέλεια, εργαστήριο: Πάνος Κούρος και Γιάννης Παπαδόπουλος.